torsdag 7. januar 2010

Plan Fadder

Under årets TV-aksjon bestemte Mr. B og jeg oss for å bli fadder gjennom Plan Norge. I fjor var vi på reise i Asia sammen med et vennepar som allerede er fadder. Vi reiste bl.a gjennon India der deres fadderbarn bor og de hadde avtalt et møte gjennom Plan sin områderepresentant i nord India. Det var et fantastisk møte der vi fikk se alt Plan hadde gjort for innbyggerne i den lille landsbyen. Barna gikk på skole, de hadde rent vann og tak over hodet.


Plan jobber etter en fantastisk visjon om "Hjelp til selvhjelp"

Plan bidrar til at mydighetene selv kan oppfylle de forpliktelsene de har overfor innbyggerne sine. Når det gjelder f.eks utdanning betyr det at Plan kan bistå myndighetene ved å motivere lokalbefolkningen til å prioritere utdanning av barna. Plan finansierer så bygging av skoler og kurser lærere. Målet er at lokalsamfunnet overtar driften av skolen selv, slik at Plan gjør seg overflødig.


Fadderbarnet vi har fått tildelt er en liten jente på 3 år fra India som heter Anushka. For bare 240kr i måneden hjelper vi henne og alle de andre barna i landsbyen hun kommer fra til et bedre liv. Noe å tenke på? :)

3 kommentarer:

 1. Jobber du hos Plan ;o)
  Da får jeg få et barn i Sør-Amerika et sted, så har vi to steder vi må reise til for å besøke fadderbarna våre ;o)

  SvarSlett
 2. Ja det er en god ting, er vel på tide å henge seg på!
  Så innlegget om bad under og jeg vil absolutt anbefale tidløst design som dere ikke blir lei av om et par år:)
  Vet ikke om du så vårt bad men jeg linket det i Vipp innlegget kan jo kanskje være til inspirasjon...
  Ha en god helg!

  Klem Tonje

  SvarSlett
 3. Så spennende at venneparet deres har møtt fadderbarnet sitt. Det har jeg utrolig lyst til, men har ikke fått meg til å gjøre det ennå... En tur til Honduras føler jeg må kombineres med noe annet og ;) hehe...

  SvarSlett